Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision

Τη δική τους απάντηση στα ακριβοπληρωμένα πανηγυράκια του Ανδρέα Κουρή έστειλαν και πάλι οι απολυμένοι/εργαζόμενοι στα καταστήματα Μetropolis και αλληλέγγυοι/-ες έξω από το Acro Music Hall (Ιερά Οδός 11-13) όπου πραγματοποιήθηκε ο ελληνικός τελικός για το διαγωνισμό της Eurovision (11/3). Ακόμη μία φιέστα που στήθηκε πάνω στις πλάτες των συναδέλφων/-ισσών, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια δίνουν έναν ανυποχώρητο και επίμονο αγώνα ενάντια στον μεγαλοεπιχειρηματία κάτοχο του ομίλου MAD διεκδικώντας τους μισθούς και τις αποζημιώσεις τους μετά το κλείσιμο των καταστημάτων Metropolis.

Οι απολυμένοι/εργαζόμενοι των Metropolis με αλληλέγγυους

Ως “Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, “μπλοκάκηδων”, “μαύρων”, ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ βρεθήκαμε και φέτος στο πλάι των συναδέλφων-ισσών μας μαζί με περίπου 200 αλληλέγγυους/-ες από σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιών.

Απέναντί μας, η ΕΛ.ΑΣ -ως προστάτης των αφεντικών και των μεγαλοεπιχειρηματιών- έστειλε μεγάλο αριθμό διμοιριών των ΜΑΤ για να εγγυηθεί την “ομαλή” διεξαγωγή της φιέστας.

Μετά τη λήξη της διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σύντομη πορεία προς το γειτονικό κατάστημα-μεζεδοπωλείο Σαλαντίν στον Κεραμεικό, όπου εδώ και λίγους μήνες το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και αλληλέγγυοι/-ες δίνουν επίσης έναν δυναμικό αγώνα ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων των τριών εργαζομένων. Συνοδεία -πάντα- του στρατού των ΜΑΤ που μας ακολουθούσε, η πορεία στάθηκε έξω από το κατάστημα, δείχνοντας ότι η ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ

Be the first to comment

Leave a Reply