Χέρι-χέρι ελληνικός και τουρκικός στρατός για τα συμφέροντα της TOTAL στην Αφρική, με τη σημαία της ΕΕ

Για μια ακόμη φορά τα στρατεύματα Ελλάδας-Τουρκίας, αυτών των δύο «προαιώνιων εχθρών», μετά τα Βαλκάνια και το Αφγανιστάν, θα δράσουν από κοινού, σε μια ακόμη χώρα της Αφρικής, για να υπερασπιστούν ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, διεκδικώντας πολιτικά-οικονομικά ανταλλάγματα για τις δύο αστικές τάξεις, που ανταγωνίζονται άγρια μεταξύ τους, απειλώντας να θυσιάσουν τους λαούς του Αιγαίου για τα δικά τους συμφέροντα.

Αυτή τη φορά δεν είναι το ΝΑΤΟ, αλλά μια ευρωπαική στρατιωτική αποστολή που η Τουρκία, μετά από αίτημα που προήλθε από την ΕΕ, θα στείλει στρατιώτες στη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής, με πρόσχημα την επέμβαση για να σταματήσει ένας ακόμη εμφύλιος πόλεμος. Μια ανατριαχιαστική σύγκρουση, για την οποία καθημερινά δημοσιοποιούνται απίστευτες βαρβαρότητες- όπως πάντα εναντίον αμάχων, με στοχευμένη δολοφονία των μειονοτικών ομάδων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία -, την οποία όμως πυροδότησε ο ανταγωνισμός Γαλλίας-Κίνας για την εκμετάλλευση των πετρελαικών κοιτασμάτων και συνολικότερα του ελέγχου της περιοχής. Από το ξεκίνημα των ταραχών, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι από τα 4,6 εκ. του συνολικού πληθυσμού, έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους. Στο Μπανγκουί 400.000 άνθρωποι ζουν σε στρατόπεδα και στο αεροδρόμιο. Άλλοι τόσοι κρύβονται στα δάση και αγωνίζονται για την επιβίωση.

Πρόκειται για την είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τουρκικού καναλιού NTV, με τον τίτλο «Θετική απάντηση στο αίτημα της ΕΕ για στρατιώτες», χωρίς να αναφέρεται σε ποιο πλαίσιο θα είναι η τουρκική στρατιωτική υποστήριξη, ούτε ο αριθμός των στρατιωτών που θα σταλούν. Όλα αυτά θα καταστούν γνωστά μετά από τις αξιολογήσεις που θα γίνουν με την ΕΕ, αναφέρεται.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα στην Άτυπη Σύνοδο της Αθήνας των ΥΕΘΑ της Ε.Ε. είχε επισημανθεί ο σχεδιασμός του ευρωπαικού ιμπεριαλισμούγια αποστολή μισθοφορικών δυνάμεων σε 5 σημεία του πλανήτη-Βαλκάνια, Αφρική, Μ.Ανατολή. Μια πολιτική απόφαση που όμως αφενός δεν συμβαδίζει με την πολεμική ετοιμότητα των ευρωπαικών χωρών, αφετέρου η Ε.Ε. αποκαλύπτει ξανά την έλλειψη πολιτικής-στρατιωτικής ενοποίησης, με τα κράτη μέλη της να προτάσσουν τα συμφέροντα της κάθε εθνικής αστικής τάξης και να μην συμπράττουν σε αποστολές που δεν έχουν άμεσο και στρατηγικό συμφέρον.

Εξαιτίας λοιπόν αυτής της κατάστασης η ΕΕ, που αδυνατεί να συγκροτήσει με δικές της στρατιωτικές δυνάμεις το εκστρατευτικό σώμα που αποφάσισε να αποστείλει, με επιστολές που έστειλε σε 6 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, είχε ζητήσει στρατιωτική βοήθεια για τη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής. Εκτός από την Τουρκία, επιστολές στάλθηκαν στον Καναδά, στη Νορβηγία, στη Γεωργία, στη Σερβία και στις ΗΠΑ.

Το Στρατηγείο της Λάρισας και η αποστολή της ΕΕ: Η διοίκηση της δύναμης που στέλνει η ΕΕ ασκείται από το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Λάρισας που έχει Γάλλο Διοικητή και Επιτελάρχη Ελληνα. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεσμεύτηκε να καθοδηγήσει την επέμβαση το συγκεκριμένο Ευρωπαικό Στρατηγείο, διεκδικώντας αναβάθμιστη του ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης. Ανακοινώνει ότι το υπέρογκο κόστος θα το καταβάλλει το ευρωπακό ταμείο ΑΘΗΝΑ-που ήδη χρωστά 180 εκατ στη Γερμανία- αφού όμως το ελληνικό δημόσιο καλύψει με δικά του οικονομικά μέσα. Παραπλανά το λαό μας μιλώντας για συμβατικές υποχρεώσεις, οι οποίες δεν προκύπτπουν από πουθενά και φυσικά κανένα άλλο ευρωπαικό κράτος δεν ικανοποιεί με τη θέρμη των Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου, που για μια ακόμη φορά εκβιάζουν τον λαό μας. Και φυσικά φεσώνουν…

Η πρωτοβουλία να σταλούν στρατεύματα, αναλήφθηκε από την Γαλλία στις 5 Δεκεμβρίου μετά από μήνες κλιμακούμενου χάους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. «Η επιχείρηση θα είναι γρήγορη και αποτελεσματική. Θα πρέπει να σταματήσει τις ένοπλες ομάδες, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η σταθερότητα και να ανοίξει ο δρόμος για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, όταν έρθει η ώρα», είχε δηλώσει τότε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.Η Γαλλία έστειλε 1.600 άνδρες προς ενίσχυση των 5.700 της Αφρικανικής Δύναμης. Αναλυτές εκτιμούν πως χρειάζονται τουλάχιστον 10.000 άνδρες για να βγει η χώρα από την κρίση. Τις προάλλες ο Γάλλος Πρόεδρος κ.Ολάντ ανακοίνωσε την αποστολή 400 ακόμα ανδρών και τόνισε πως σκοπός των συμμαχικών δυνάμεων, είναι να αποτραπεί ο εμφύλιος. «Είναι μία από τις πλέον δύσκολες αποστολές μου….μου θυμίζει τις πρώτες ημέρες που ήμουν στην Σρεμπρένιτσα και στους μουσουλμανικούς θύλακες στην Βοσνία Ερζεγοβίνη. Η βία είναι πολύ σκληρή και οι άνθρωποι είναι σε πλήρη απόγνωση», δήλωσε ο επικεφαλής του συντονισμού των Κυανοκράνων Φιλίπε Λεκλέρεκ.

Να θυμήσουμε ότι από την πρώτη στιγμή σημειώθηκαν σημαντικές αντιδράσεις εντός του ελληνικού στρατού στην νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση. Με ακραίο αυταρχισμό απαντά η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στους συναδέλφους φαντάρους που βγήκαν παραπονούμενοι στην Αναφορά και εξέφρασαν την αντίθεση τους στην συμμετοχή στο Ευρωπαικό Στρατηγείο και στην επέμβαση στην Κενροαφρικανική Δημοκρατία. Θέλοντας να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους που δήλωσαν ότι οι όροι της υποχρεωτικής στράτευσης και ο όρκος που έδωσαν να υπερασπίσουν το Σύνταγμα και την Άμυνα της χώρας δεν έχει καμιά σχέση με την επέμβαση ενάντια σε έναν λαό που δε μας χωρίζει τίποτε, για τα συμφέροντα μιας ξένης χώρας και των εταιρειών της. Διέταξαν την τιμωρία τους με 20 μέρες φυλάκιση και ξεκίνησαν ανακρίσεις ώστε να τους οδηγήσουν σε Στρατοδικείο! Απειλώντας τους γιατί ζήτησαν μετάθεση σε άλλη μονάδα και υπηρεσία.

Οι Φαντάροι όμως λένε ΟΧΙ. Δε γίνονται πιόνια του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Αρνούνται να συμμετέχουν σε μια ιμπεριαλιστική επέμβαση που εξυπηρετεί τη δράση γαλλικών κολοσσών όπως η πετρελαϊκή «ΤΟΤΑΛ», η εταιρεία αναψυκτικών και ζάχαρης «Castel», η εταιρεία ενέργειας και κατασκευής πυρηνικών σταθμών «AREVA», η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «France Telecom». Αρνούνται να συμμετέχουν σε μια ακόμη επέμβαση που βυθίζει έναν ακόμη λαό στον εμφύλιο, στη δυστυχία και την προσφυγιά, προκαλώντας αργά ή γρήγορα νέα κρατικά εγκλήματα κατά μεταναστών-πρσφύγων σε Έβρο-Λαβεντούζα-Αγαθονήσι!

Είναι προκλητικό την ώρα που η κυβέρνηση αυξάνει φόρους, περικόπτει κοινωνικές δαπάνες, απολύει δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, διαλύει την υγεία-παιδεία-ασφάλιση, και φορτώνει στις πλάτες των φαντάρων το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης, να επιβάλλει στο λαό μας να πληρώσει αυτός την προετοιμασία-εκπαιδευση των εκατοντάδων Ευρωπαιών Μισθοφόρων και τη λειτουργία του Ευρωπαικού Στρατηγείου. Εμείς Αρνούμαστε κάθε συμμετοχή στο νέο βάρβαρο πόλεμο του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και των Γάλλων ιμπεριαλιστών. Αρνούμαστε την συμμετοχή μας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ολοένα περισσότερο εμπλέκεται στρατιωτικά σε άδικους πολέμους- Αφγανιστάν, Λιβύη, Μάλι και τώρα Κεντραφρικανική Δημοκρατία- για να αναβαθμίσει οικονομικά και πολιτικά το ρόλο της αστικής τάξης.

 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

 ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.gr