Η περίπτωση της Χαλκιδικής και η αντίσταση της κοινωνίας στα fast track

http://soshalkidiki.files.wordpress.com/2014/02/1779188_1396960937230723_1302730866_n.jpgΗ γενναία, καθολική κοινωνική αντίσταση των κατοίκων της Χαλκιδικής και των αλληλέγγυων από όλη την Ελλάδα ενάντια στην σκανδαλώδη κι περιβαλλοντικά επικίνδυνη ανοιχτή εξόρυξη χρυσού δεν σταματά. Συνεχίζεται όσο τα μηχανήματα της εταιρείας ανοίγουν τρύπες στο βουνό, όσο ο ένστολος στρατός κατοχής υπερασπίζεται με άκρατη βία τα συμφέροντα μιας ιδιωτικής κοινοπραξίας (Μπόμπολας- El Dorado), όσο τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις τους επιβάλλουν, με κάθε τρόπο, τη λεηλασία της ζωής και της φύσης, όσο η πλειοψηφία των ΜΜΕ λειτουργεί ως καλοταϊσμένο παπαγαλάκι των συμφερόντων των χρυσοθήρων.

Ο αγώνας ενάντια στο «χρυσό θάνατο» αποτελεί αγώνα για την γη και την ελευθερία, αγώνα για το δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών να συναποφασίζουν για τα δημόσια συλλογικά αγαθά (γη, αέρας, νερό). Στις Σκουριές βρισκόμαστε όλοι και όλες. Αν η μάχη χαθεί, ακολουθούν ο Αώος, ο Καλαμάς, το νερό στην πόλη και την ύπαιθρο, ό,τι απέμεινε από την ληστρική επιδρομή του κεφαλαίου και των πολυεθνικών.

Μας αφορά επειδή μας αφορά το τι συμβαίνει στα ποτάμια και τις λίμνες στην Ήπειρο, επειδή μας νοιάζει τι συμβαίνει καθημερινά στη ζωή μας που απειλείται από την αυξανόμενη φτωχοποίηση, την κρατική-νομική αυθαιρεσία, τη δημιουργία ενός καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης ενάντια στην ίδια την ύπαρξη των ανθρώπων και της φύσης.

Η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης Ιωαννίνων στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική διοργανώνει δημόσια συζήτηση στα Γιάννενα το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014 στις 6.30 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (στοά Σάρκα, 2ος όροφος, Ν. Ζέρβα 28-30). Θα μιλήσουν κάτοικοι της Χαλκιδικής, Χρόνης Δρούγιας από την Κίνηση Πολιτών για την προστασία του Αώου. Παρεμβαίνουν διδάσκοντες του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ

ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

 

 Πρωτοβουλία αλληλεγγύης Ιωαννίνων στον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική

Fb: Γιάννενα αλληλέγγυα στη Χαλκιδική

e-mail: protovouliagiannenaxrisos@hotmail.gr

Be the first to comment

Leave a Reply