ΑΚ Αθήνας: Για τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η Χρυσή Αυγή έκανε την επανεμφάνιση της στο Κερατσίνι σπάζοντας και βεβηλώντας το μνημείο του Π. Φύσσα και εφορμώντας, ανεπιτυχώς, κατά του κοινωνικού χώρου “Ρεσάλτο”, προκειμένου να υποδηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι παρόλα τα τελευταία συμβάντα υπάρχουν και είναι εδώ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συσπειρώσουν αυτούς που πανικόβλητοι σκόρπισαν αλλά και για να επαναξιοποιηθούν από τους μηχανισμούς του κράτους. Φυσικά, συνεπικουρούμενοι από τις ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και ιδιαίτερα τους τραμπούκους της ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι έχουν βρει πολιτικό — ιδεολογικό καταφύγιο στους νεοναζί.

Όμως και το αντιφασιστικό κίνημα είναι παρών, δυναμικό και μαζικό όσο ποτέ άλλωτε. Οι μεγάλες διαδηλώσεις στο Κερατσίνι στις 31/​1 αλλά και η συγκέντρωση στο Σύνταγμα την 1/​2 ήταν ενδεικτικές των μαχητικών προθέσεων του κινήματος.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα οι πολιτικοί σύμμαχοι των νεοφασιστών στο δρόμο, τα ΜΑΤ, επιτέθηκαν απροκάλυπτα και διέλυσαν την αντιφασιστική διαδήλωση, προκειμένου ν’αφήσουν ανενόχλητους τους φασίστες να παρελάσουν. Όρμησαν με λύσσα στους αντιφασίστες, τραυματίζοντας αρκετούς, προχωρώντας σε δεκάδες προσαγωγές και συλλαμβάνοντας 15 (μεταξύ των οποίων και ανήλικος), ενώ ο Σελτσούκ Γκουνγκόρ, υπέστη το “σύμπτωμα της ζαρντινιέρας”. Τον χτύπησαν, ενώ του είχαν περάσει χειροπέδες, μέχρι λιποθυμίας, για να τις βγάλουν (εν αναμονή του ασθενοφόρου) και να ολοκληρώσουν τη σύλληψη του μετά την αναγκαία νοσηλεία του στο Γεννηματά. Ακόμη και εκεί δεν έλλειψε ο τραμπουκισμός των αλληλέγγυων και η απάνθρωπη μεταχείριση του τραυματία, ο οποίος συνοδευόταν στα επείγοντα από ΟΠΚΕ !

Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ σε όλα αυτά είναι πως ο Σ. Γκουνγκόρ γλίστρησε και αυτοτραυματίστηκε. Τα ΜΜΕ δε, σχεδόν στο σύνολο τους και σε αντίστοιχη σύγχυση υιοθέτησαν την “είδηση” της αστυνομίας και επιπρόσθετα φόρτωσαν τον ξυλοδαρμό του στους διαδηλωτές !

Δεν έχουμε σκοπό να μειώσουμε την ένταση του αντιφασιστικού αγώνα, ούτε βεβαίως να υποστείλουμε τον αγώνα ενός κινήματος αντίστασης που χρόνια τώρα επιφέρει πλήγματα ενάντια στην κρατική καταστολή και τον ολοκληρωτισμό.

– ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 15 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

– ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ Σ. ΓΚΟΥΝΓΚΟΡ

– ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΧΩΡΟ “ΡΕΣΑΛΤΟ” ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ — ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

– ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

ak2003.gr

Be the first to comment

Leave a Reply