Δίκη των συλληφθέντων της κατάληψης του Δημαρχείου Αθήνας

Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η δημόσια πολιτική σφαίρα είχε προ πολλού αλλάξει. Στις 12 Φλεβάρη του 2012 οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτών επιβεβαίωναν με την παρουσία τους στο δρόμο το άνοιγμα μιας νέας προοπτικής και μιας νέας πολιτικής. Πέρα από τα μνημόνια, πέρα από το ΔΝΤ, πέρα από τις επιταγές της εξουσίας: μια νέα πολιτική σε διαρκή αναζήτηση και αναστοχασμό. Σε αυτή τη συγκυρία δεν είναι όλοι παρόντες.

Παρών είναι το κράτος, που έχει οργανωθεί για κάθε ενδεχόμενο, κηρύσσοντας τον πόλεμο ενάντια στην κοινωνία. Η επίθεση των ΜΑΤ εκείνη την Κυριακή ήταν χαρακτηριστική.

Παρούσα είναι η κοινωνία, που παρέμεινε στο δρόμο και υπέμεινε την καταστολή και τον χημικό πόλεμο.

Απών, όλο αυτό το διάστημα του κοινωνικού αναβρασμού, είναι ο Δήμος Αθηναίων. Ο Δήμος Αθηναίων, που επιδεικνύει υπερβολική κοινωνική αναλγησία, όχι μόνο στα προβλήματα της ορθολογικής διαχείρισης σκουπιδιών, της περίθαλψης των αστέγων, της σίτισης, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία ευρύτερα. Βρισκόμαστε στο ζενίθ της κρίσης, κοινωνικής και οικονομικής, και με την εσκεμμένη απάθειά του αποκόπτει την συμμετοχή των Αθηναίων πολιτών από τη δημόσια σφαίρα. Ενώ παράλληλα πρωτοστατεί στην καταστολή και στο κλείσιμο ελεύθερων χώρων όπως η Βίλα Αμαλίας. Επιπλέον, προτείνει την απαγόρευση των διαδηλώσεων και υιοθετεί ακροδεξιές θέσεις για το μεταναστευτικό, ενώ τον Φεβρουάριο του ’13 η υπό την ευθύνη του δημοτική αστυνομία θα γίνει η αφορμή για τον τραγικό θάνατο ενός μετανάστη στο Θησείο.

Την Πέμπτη 23 Γενάρη 2014 δικαζόμαστε, γιατί είχαμε επιλέξει εκείνη την ημέρα στις 12 Φλεβάρη του 2012 τη συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Αθηνών, με σκοπό να καλεστεί ο κόσμος που βρέθηκε στον δρόμο κι εκδιώχθηκε βιαίως από το Σύνταγμα, για να διαβουλευτεί πάνω στο τρόπους αλλά και στις θέσεις που το μαζικό κίνημα έχει και θέτει συνεχώς, πριν αλλά και κυρίως μετά το κίνημα των πλατειών και της άμεσης δημοκρατίας. Το ίδιο βράδυ, με αφορμή αυτό, συλλαμβάνονται 23 άτομα έπειτα από τη μήνυση του Καμίνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι προς τον σκοπό της κατάληψης πορευτήκαμε ειρηνικά στο δημαρχείο, δίχως κανενός είδους εξοπλισμό, εισήλθαμε χωρίς το παραμικρό ίχνος βίας, αφήνοντας ακόμη και τις πόρτες ανοιχτές και δίχως βεβαίως να δημιουργηθεί η παραμικρή φθορά.

Το Δημαρχείο ανήκει στην κοινωνία και αυτή θα αποφασίσει το πώς θα το διαχειριστεί.

Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Αξιοπρέπεια

 

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Be the first to comment

Leave a Reply