Νέα συγκέντρωση στα κεντρικά του ΟΑΕΔ για την “κοινωφελή” σκλαβιά

Τρίτη 18 Μαρτίου 12:00 στα κεντρικά του ΟΑΕΔ (Εθν. Αντιστάσεως 8, Άλιμος)

Στις 27/2 150 άνεργοι/ες, «κοινωφελείς» και εργαζόμενοι/ες πραγματοποιήσαμε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΟΑΕΔ στον Άλιμο. Όλοι μαζί συναντηθήκαμε με τον γραμματέα της Δίοικησης του οργανισμού Γκούνη Σ. και απαιτήσαμε άμεση απάντηση στα αιτήματα μας:

 

  • Απόσυρση της ρύθμισης περί διαγραφής ανέργων που αρνούνται θέση κοινωφελούς εργασίας

  • Άμεση αποπληρωμή δεδουλευμένων – σταθερή μηνιαία καταβολή μισθού

  • Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα – απόσυρση της διάταξης που εξαιρεί τους εργαζόμενους στα κοινωφελή προγράμματα από τις συλλογικές συμβάσεις.

  • Όχι στην κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων και των Voucher

  • Αυξήσεις στους μισθούς και τα επιδόματα ανεργίας,

  • Επίδομα ανεργίας που να καλύπτει όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις

  • Κατάργηση των κοινωφελών προγραμμάτων και των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που αναφέρονται σε «ωφελούμενους»

Ο γραμματέας της Διοίκησης δεσμεύτηκε ενυπόγραφα να απαντήσει εντός 10 ημερών. Γι’ αυτό συγκεντρωνόμαστε εκ νέου την Τρίτη 18 Μαρτίου 12:00 στα κεντρικά του ΟΑΕΔ (Εθν. Αντιστάσεως 8, Άλιμος) για να παραλάβουμε τα εξής έγγραφα με την σφραγίδα του ΟΑΕΔ:

1. Νέα σαφή εγκύκλιο με την οποία να ακυρώνεται η ρύθμιση της εγκυκλίου ΒΛΓΨ4691Ω2-ΠΙΚ, 13/12/2013 περί διαγραφής από τα μητρώα του ΟΑΕΔ των ανέργων που αρνούνται θέση κοινωφελούς εργασίας.

2. Επίσημο έγγραφο απάντησης από τον ΟΑΕΔ στα υπόλοιπα αιτήματα μας.

 

Συνέλευση ανέργων/εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία και στα προγράμματα ΟΑΕΔ/ΕΣΠΑ, Σωματεία, συνελεύσεις εργαζομένων-ανέργων, συνελεύσεις γειτονιών

 synekox.espivblogs.net